Coronavirus

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Coronavirus en uw mondzorg

Bij aankomst in het gezondheidscentrum kunt u zelf kiezen of u een mondkapje wilt dragen en uw handen wilt desinfecteren in de praktijk; het hoeft niet. Wij verzoeken u waar mogelijk de 1,5 meter aan te houden naar andere patiënten binnen de praktijk.

Indien u klachten heeft op de dag van de afspraak die bij Covid 19 passen (zoals verkoudheid, niezen, hoesten en/of koorts) wordt u verzocht een (zelf)test te doen. Als de de (zelf)test negatief is (geen aanwijzing voor Covid 19) dan kunt u wél behandeld worden. Bij een positieve (zelf)test, kan geen reguliere tandheelkundige behandeling plaatsvinden. Heeft u een ernstige (pijn)klacht én Covid 19 ? Neem dan telefonisch contact op met de praktijk.

De infectiepreventie van de praktijk voldoet aan strenge eisen zoals die door de richtlijn van de beroepsorganisatie is gesteld, en is voldoende om u en ons te beschermen tegen besmetting met Covid 19 virus net als tegen besmetting met andere bacteriën, virussen en schimmels e.d., gedurende uw bezoek aan ons. Belangrijk uitgangspunt is dat u niet komt als u Covid-19 heeft tijdens uw bezoek aan de praktijk.

Wij volgen hierbij de regels van RIVM en de beroepsorganisatie tandheelkunde (KNMT).

Voor meer informatie over Corona virus zie ontstaande links:

Ga naar allesoverhetgebit.nl

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.